Fly(tt)

Imorgon flyttar vi. Imorgon flyr vi, eller jag.

Ursäkta röran, vi bygger om!

Ja okej, vi bygger kanske inte om. Men det är rörigt just nu, det är väldigt mycket vilket orsakar kaos. Vi flyttar på Lördag, så självklart är det kaos här i vår lägenhet i Partille. O jag är jättefattig, typ fattigast i världen.. Sen kommer jag säkert få ig i idrott för jag orkar ingenting, men vi ska faktiskt hårdträna nästa vecka. Sist men inte minst har jag efter all beslutångest övertygat mig själv med att göra något kul med mitt hår! Det ska bli....*trumslag* rött!

                    image23


sen får ju mitt hår tåla att blekas, men det borde inte vara några större problem.
Ja, jag är i stress och det finns inte så mycket att säga just nu. Det kommer vara lite glest, tomt och segt här i bloggen de närmsta dagarna och kanske veckorna. Men ni som känner mig vet hur man får tag på mig.

skola

sug kuk.

jag orkar inte

Hur allting är.

Idag är jag sjuk; eller tja.. oerhört förkyld. Mitt ansikte känns stelt som plast. Sitter här och snyter mig varannan sekund, lyssnar på Kent  och annan popmusik och är halvt social på msn. Jag försöker i alla fall. Jag blev förkyld över en natt, Söndag till Måndag. Det är skumt. Visst, jag är bara förkyld men det är så sjukt jobbigt att vara i skolan när man inte kan andas.

And then, how's life?

Hela tiden träffar man sådana där underbara små figurer som man önskar att man kunde känna något för, men man kan inte. Man vet inte varför men det går inte. När ska det sluta och när ska något nytt börja? Flickan med blek hud var tvungen att försvinna, men hon har kommit tillbaka för hon handlade aldrig om sex och kärlek. Hon var bara en vän som tände ljuset. Och jag vet inte om det är rätt eller fel, men jag ska börja dejta Ronny. Att dejta skadar inte. Sen finns det en person i våra liv som kan påverka något enormt, för den personen har redan påverkat mitt liv väldigt mycket. Jag vet inte om det är rätt, men jag och Tobbe gjorde slut för ett år sen och han har brytit kontakten med mig. Jag borde inte bry mig, inte om honom. Jag är fri och han kan inte komma åt mig nu.
Så hur allting är är svårt att säga. "Kärlek kan ingen dö av" är inte sant för jo, man kan dö känslomässigt. Man kan ge upp och förlora all energi. Och då, åtminstonde ett tag, kan man aldrig känna igen. Så vem dömmer mig om jag börjar dejta någon? Jag har all rätt i världen till det. Jag har all rätt i världen även om det har gått för snabbt med andra. jag är fri.

Så hur allting är. Det är ord som Elin brukar skriva, och säga, och dem sätter sig på min hud. Dem kryper in långt innanför. Så hur allting är, är att jag vill bara bli trygg med någon och samtidigt vill jag lämna staden. Det är därför jag åker till Stockholm i sommar. Jag vill lämna storstaden, men jag åker till Stockholm, och jo jag vet att det är skumt. Men Stockholm är inte mitt hem och det ger en smak av frihet, en smak som måste kännas vid på min tunga. och i sommar ska det bli massa popmusik, det ska skrälla ur högtalarna vart jag än går.

för där jag går finns musiken.

Shine a light

Som sagt var jag på Rolling Stones-filmen Shine a light igår, som hade premiär i Sverige i Fredags. Den var 2 h lång och det kanske var lite för långt. Jag trodde att det skulle vara mer dokumentär men det mesta var konsert. Filmen var förståss bra egentligen, yrkesskadad som man är märker man att dem har filmat ur många olika vinklar med många kameror. Jag är inget Rolling Stones-fan men bandet har en stark scennärvaro och filmen gör att det känns som om man är där.
därför är det en bra film och rekomendrad till alla Stones -och icke-Stones -fans!

The secret of your fatfighter -me :)

Jag har haft en otroligt otroligt onyttig helg, mer än vanligt faktiskt.
Fredag:  Dagen började med varm choklad (med grädde och marshmallows) från Espresso house. I skolan köpte jag en cola, har jag för mig. Senare gick jag inom Maxi på väg hem, där köpte jag majscrackers och 2 liter cola. Framåt kvällen var det systers modevisning där jag drack ännu mer cola och åt kärleksmums.

Lördag:  En kebabtallrik från Ibbes, det säger väl allt?

Söndag: igår köpte jag ca 40 kronor godis, plus en burk cola, men poängen med detta var förståss inte att det skulle ätas utan fotas. Men vem börjar inte äta när den har 40 kronor godis!? Sen är ju Godis-Havet väldigt dyrt också, så så mycket godis var det faktiskt inte. Senare framåt kvällen gick jag o familjen på bio -Shine a light ofc. Där beställde jag och syster en sk Bockbuster-meny, som innehåller två stora läsk (cola), en stor popcorn och en stor snacks. We are fat people!





med vänliga hälsningar your fatfighter!

atombomberna

För inte så länge sen var allting, allting, atombomber.
Det var sköra atombomber som skulle spränga bort allt som kom för nära.

Men allting faller och,

Atombomberna föll men ingenting sprängdes.

Ingenting.

Ingenting ändrades, ingenting förbättrades.


Allt är som förut.


Ringu 2

Jag har nyss legat i sängen och glott på Ringu 2, en film jag uppfattade för att vara det japanska orginalet av The ring. Men eftersom den heter Ringu 2 (TVÅ) måste det ju finnas en etta - en RINGU. Ändå är Ringu 2 en film som måste ha påverkat the ring 1 en jävla massa, men den fokuserar mer på experiment eller hur man nu ska säga.
Ja, jag vet inte.

Och nu sitter jag och dricker halvljummen cola och lyssnar ihjäl mig på Lasse Lindh. Jag älskar hans röst. Man andas hans musik.


Eva och Adam

Nu har jag sett Eva & Adam! Jag älskar den serien, men kanske mest för att man älskade den när man var liten. Dem är så små, fastän jag tyckte att dem var så stora förr.

image22
Eva och Adam sänds 19:00 på SVT1, Lördagar.


Nytt.

Två nya saker har jag påbörjat idag; den första är början på en bok, eller en novell (vi får se vad det blir) och det andra är en ny blogg.

Boken, novellen:

skriver jag för att jag har fått inspiration av Ett ufo gör entré, och jag känner att jag vill börja skriva igen.

"När Coca Cola inte längre är svalkande för strupen, eller när det tar flera bloss längre än vad det gjorde förr för att få en nikotinkick, inser man att man har tröttnat. Man är för van av ett beroende man förut inte kunde leva utan. När man är för van inser man att man tröttnade för länge sen, men att man av naivitet har fortsatt röka de där cigaretterna. [...]"

Bloggen:

heter http://poppad.blogg.se/candyshot och där kommer jag lägga upp mina bilder.


Honey come home.

Jag saknar dig halvt, och jag önskar att jag kunde ringa och be dig.. komma hem?
Jag vet inte vart du är, jag vet inte vad du gör och jag vet inte hur du mår. Det är läskigt att jag börjar bli för van vid att ha dig vid min sida.



och att vi inte kan vara mer än så här.

TVkväll?

19:00 - Eva & Adam (något man måste se)
21:00 - Ringu 2 (Den japanska the ring)
23:00 Ringu 0: Basudei (samma, tror jag)
23:55 - CSI Miami.


Ett ufo gör entré

I torsdags läste vi ut Jonas Gardells bok Ett ufo gör entré. Egentligen hatar jag att läsa, och det är skolans fel eftersom man alltid har blivit tvingad till det -jag gör inget om jag blir tvingad. Men den här boken var bra, den fångade läsaren (iaf mig). Jonas Gardell har en väldigt speciell struktur, en omtyckt sådan, och hans sätt att skriva är underbart.

Poppad.

till pojke.

Det är som det där "honey, come home", fast nu är det "snälla, dator.. nu"

Jag är.

image21Jag är:

Jag
Malin & Mahlin
Ett gift i ditt glas
Amatörfotograf
Amatörjournalist
Poet
Pop, ibland iaf.
Kentad



men jag är inte fröken blek.
Jag är inte prinsessan i den där sagan, för jag hittar inte min drömprins och jag kommer inte skriva poesi på Paris gator.

Dagen som den var.

Som jag skrev tidigare idag, missade jag bussen i morse eftersom jag försov mig, men jag missade tydligen inte något. Tur, efterosm samhäll är tråkigt och svårt att ta igen med tanke på hur länge Jessica brukar prata. Så vid tre åkte jag och mamma in till Göteborg, där jag köpte en svart jeanskjol och en ny plånbok. Jespe och Dayna kom in till staden vid fyra. Vi åt på donken och åkte senare vidare mot Kålltorp. Där träffade vi bandet Sleeping Beauty.

image20



och jag orkar inte ens vara Fröken blek just nu.

Aliens, ufon och sånt där.

Finns det liv i yttre rymden? Vad tror jag? och vad tror forskarna?

Vad forskarna tror, kan jag inte riktigt svara på eftersom dem själv inte verkar kunna svara på det. Dem tror ju mest på bevis, eftersom dem jobbar med att hämta fram bevis i större frågor som vi inte kan läsa oss till förrän det är.. hittat. Ja, så kan man nog säga. Aftonbladet har nyligen publicerat en artikel om att forskare har funnit organiska molekyler utanför vårt solsystem. Det är sådana molekyler som kan visa att det finns liv.
Den artikeln kan läsas här; http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2143298.ab
Man kan också läsa om ufon här; http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2165286.ab

Vad tror jag då?
Vad vi vet, är jorden den enda befolkade planeten i vårt solsystem. Det finns fler solsystem än vintergatan, vilket innebär att det finns mycket fler planeter, så varför skulle Tellus vara ensam om att ha liv? Det låter ologiskt att en planet bland förmodligen flera hundra skulle ha liv och inte resten. Och om det finns liv på en annan planet, skapar dem också myter som blir religioner för att ha en någorlunda förklaring till varför liv har skapats? eller vet dem sanningen, på riktigt? Dem kanske ligger långt före oss i utvecklingen, eller långt bakom. Det kan ju handla om flera tusen år. Ser dem ut som oss? Fungerar deras samhälle som vårt?
Tänk om dem är precis som oss.

3w.se

jo, som ni ser har jag bytt domän! Poppad.blogg.se är numera Poppad.3w.se
Varför? blogg.se är fult.



Mitt hårdrocks jag.

Idag vaknade jag 11:06, av att min mobil sjöng ut "Watch your step". Det var foto-affären som ringde för att säga att mitt motljusskydd hade kommit. När jag såg hur mycket klockan var, insåg jag att jag hade försovit mig och att jag inte skulle hinna med bussen. so here i am, at home. Har kollat lite på youtube -vilket är VÄLDIGT ovanligt eftersom jag hatar youtube. Såg några Guns-videos - för det dem har gjort bra har dem verkligen gjort bra. jag må va poppad men innanför det finns ett hårdrocks jag.

Jag älskar rock 'n' roll-filmer, som Rockstar och ja.. vad den nu heter. På söndag ska familjen gå och se Rolling Stones film - Shine a light.
Jag har aldrig gillat Stones, men det är en sådan film som skriker rock n roll o som jag måste andas in lite då och då.


image18
http://www.sf.se/filmer/film?filmid=77017830



Senare ska jag hämta mitt motljusskydd, kanske in till stan en liten stund, o framåt kvällen ska jag träffa Dayna och vi ska ha en intervju.




hejsvejs
-poppad.

Ett föredetta emo-kids comeback

Nu ska jag skriva om detta blogginlägget för hundraelfte gången. Jag hatar att blogg.se håller på och byter sevrar eftersom allting går åt helvete då, och jag hatar den här datorn. Fast alla våra datorer är knäppa för tillfället.
I alla fall;
Jag ligger nerbäddat i sängen med billig cola och har nyss ätit upp cheezeballs och sett klart Navy CIS. Nu väntar jag på att CIS ska börja. Humör? Emo-kid gömd bakom en palestinasjal, ungefär. Jag orkar inte tänka och känna efter, för jag vet att jag bara kommer sakna honom ännu mer. Bredvid mig ligger den lädergrimma han brukade få ha runt huvudet, med ett nosskydd som han aldrig tyckte om. Han var skygg för sådana där läskiga, små och luddiga saker. Jag måste tänka på att han led, att han var halt och inte svarade på behandling och att det inte fanns så mycket att göra..

                   image17



Innan den tolfte ska vi ha lämnat in enkäten om vårt profilval, dvs den inriktning vi vill läsa i tvåan. Vi har ett första val och ett andra val. Det andra valet är om för många söker in på första valet. Första valet är jag hundra % säker på. Fotografisk bild. Men på andra valet vill jag ha både graf. design, journalistik o rörlig bild. Varför graf. design? För det är kul, speciellt att arbeta med de programmen. Varför journalistik? för jag har skrivit sen jag var liten, och det är bra kurser där; Svenska C, psykologi a, samhällskunskap B.. Varför rörlig bild? för ja gvar ine på att bli regissör. Men, jag vet inte längre.. Det är bara andra valet som är svårt.



Jag orkar inte skriva så mycket mer. Jag skrev massor förut.. En sak var att jag är trött på de kids som lägger upp bilder på sina nygjorda skärsår och skriver texter som visar "Hej, se hit.. tyck synd om mig!". Eller så jämför dem sig själva med symptom för någon slags psykisk ohälsa.. Jag menar, antingen sitter man där och tycker synd om sig själv eller så tar man tag i det på ett eller annat sätt.

Imorgon blir det sovmorgon, och efter skolan blir det intervju med Sleeping Beauty.

aja, hoppas ni står ut med emo-blogg ett par dar! god natt!

R.I.P

I söndags fick jag reda på att min före detta sköthäst avlivades den 28 mars. Han hade varit halt och svarade inte på behandling.

                                                        
                
            image16



Jag mötte Take Off för några år sedan, egentligen av en slump, när jag  gjorde en intervju med Erika på Halmstads FK. Jag fastnade för honom. Senare slutade jag på Styringe och började rida för Monica. Då blev jag skötare på Take Off, och såg honom 5 dar i veckan i två år. Framåt det att jag skulle flytta till Göteborg, skulle han också flytta. Han blev skickad till Umeå, men kom sedan tillbaka till Plönninge där han stod i tre år. Jag hann aldrig hälsa på.

RSS 2.0